.::Sinema Sanatçısı Cemal Çolak (Çene Cemal) Hayatını Kaybetti::.

Merhabalar sevgili Üçüncü Adam okurları,

Az önce hatır sormak adına aradığım, emektar yönetmenimiz Günay Kosova‘dan, aşağıdaki acı haberi aldım ve sizlerle paylaşmak istedim. Sinemamızın Çene Cemal lakaplı komedi sanatçısı Cemal Çolak, 12 Mart Çarşamba günü, hayatını kaybetmiş…

Günay hocamız bu haberi verirken, şu cümlelerle de üzüntüsünü dile getirdi; 45 senelik arkadaşımdı… Haberi duyunca üzüntüden bayılmışım, arkadaşlarım yardımcı oldular da kendime gelebildim. Ellerimle toprağa verdim kardeşimi… Yeni tanınmış bir mankenin topuğu kırılsa haber yapılır, 45 senelik emektar bir sanatçının vefat ettiğini kimseler duyurmadı. Üstelik bir çok ajansa da haber verdim…”  Günay hocamızın dediği gibi, bu üzücü olay Çarşamba günü olmuş ve  yerel gazetelerle, aynı gazetelerin internet siteleri hariç hiçbir yerde duyurulmamış…

Aşağıdaki haberi, Çaykara Gazetesi’nin internet sitesinden aldım. Duyarlılık gösterip hazırlayanların ellerine sağlık. Merhum sanatçımızın da ruhu şad olsun…

Cemal Çolak Vefat Etti

Karadenizli ünlü tiyatro oyuncusu, güldürü sanatçısı ve duayen sunucu ‘Bay Çene’ lakaplı Cemal Çolak, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Karadenizli ünlü tiyatro oyuncusu, güldürü sanatçısı ve duayen sunucu bay çene lakaplı Cemal Çolak, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

 İstanbul’da bu sabah geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Cemal Çolak’ın ölümü Karadeniz başta olmak üzere sevenlerini yasa boğdu. Konuyla ilgili açıklama yapan yakın dostu sunucu ve organizatör Necati Selvitop, büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Selvitop, “Ünlü tiyatrocu, güldürü sanatçısı, duayen sunucu kıymetli kadim dostum ve ağabeyimiz Karadeniz’in sanat önderi çene lakaplı Cemal Çolak’ı kaybettik. Acımız ve üzüntümüz çok büyük. Çolak’a Allahtan rahmet yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

1990’lı yılların en çok izlenen dizilerinden olan “Mahallenin Muhtarları”nda rol alan, bir dönem de hava durumu sunuculuğu da yapan, ağzıyla burnunu ısırabildiği için kendisine Çene Cemal lakabı takılan Cemal Çolak   Gençlik yılları İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde geçti. Akrabalarının büyük bir bölümü hala bu mahallede yaşayan Cemal Çolak, ünlü olduktan sonra İzmit’ten ayrılmış ancak mahallesinden hiç kopmamıştı.

Cemal Çolak’ın cenazesi 12 Mart 2014 Çarşamba günü, İstanbul Ümraniye Santral Camiinde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

*http://www.caykaragazetesi.com

1 responses to “.::Sinema Sanatçısı Cemal Çolak (Çene Cemal) Hayatını Kaybetti::.

  1. Geri bildirim: Cemal Çolak | dunyabayrak.com.tr

Yorum bırakın